SpLitt – Lego, ergo sum 

Kårföreningen för studerande inom språk, litteratur eller biblioteks- och informationsvetenskap.

Vi är studentföreningen för dig som studerar Litteraturvetenskap och kreativt skrivande, Biblioteks- och informationsvetenskap, Kandidatprogrammet i språk eller fristående språk- och genuskurser vid Umeå Universitet!

Det här är vad du får:

 • Suveräna boktips – Inspiration till ny läsning och/eller ditt nästa inrednings-köp 
 • Skrivcirklar – Allt från kreativa skrivövningar till gemensamt tentaskrivande! 
 • Sjuka aktiviteter – Allt från grillkvällar och kubb/brännboll till EPPs, sittningar och klassiska spelkvällar! Sa någon open mic? 
 • Svårslagen gemenskap – Chansen att enkelt bekanta dig med människor utanför kursen du läser och även stärka de band du redan byggt upp! 
 • Skratt och Stöd – SpLitt bjuder traditionellt på allt från torra till klockrena memes och ordvitsar samt finns där om du som medlem skulle behöva extra stöd! 
 • Skrivtävling – Tävlingen där du som medlem kan vinna finfina priser genom din kreativa talang! 
 • Stora BOKSLÄPPET – Där vi firar att vinnande bidrag från skrivtävlingen publiceras i en fysisk samling och där du som medlem även får chansen att ställa frågor till vår gästförfattare! 

plus

 • Digitalt medlemskort/kårleg som låser upp studentlivet i Umeå 
 • Tillgång till studentpubarna 
 • Extra medlemsrabatt hos IKSU 
 • Campuskarta med tips om vad man kan göra i Umeå 
 • Lokala rabatter 

KÖP DITT KÅRMEDLEMSKAP NU


Fyra starka skäl att bli medlem

Umeå studentkår grundades den 16 april 1959 och är Umeås äldsta men också största studentkår.
Kåren bedrev den första studenthälsovården vid universitetet, men lade också grunden för vad som idag är både IKSU och AB Bostaden. Centralt i verksamheten har alltid varit studenternas rättigheter och ett starkt studentliv. Här följer fyra goda skäl till att bli en del av studentkåren.

Dina rättigheter skyddas
Som medlem i Umeå studentkår är du med i en organisation som ständigt jobbar för en bättre utbildningskvalitet och som hjälper sig då du blir felaktigt behandlad. Det är också kåren som representerar dig inom hela universitetet.

Föreningslivet blir starkare
Vad du än studerar så finns det en kårförening för dig, och en stor del av medlemsintäkterna går till just din kårförening. Som medlem har du också möjlighet att engagera dig och hjälpa till att bygga ett starkt föreningsliv.

Du får ett levande campus
Inspark, föreläsningar, studentpubar, arbetsmarknadsdagar, filmkvällar, mässor och mycket mer. Totalt engagerar kåren närmare en femtedel av sina medlemmar i de hundratals arrangemang som årligen genomförs, och allt detta är möjligt tack vare ditt medlemskap i kåren.

Du får mängder av förmåner
Som medlem får du utan extra kostnad ett förmånskort som, förutom att fungera som medlemsbevis, ger dig hundratals nationella och lokala rabatter på resor, köp av mat, kurslitteratur m.m. Därutöver har kåren varje år en mängd särskilda förmåner enbart för dig som kårmedlem.

Några bilder från aktiviteter

Splitt

Kårföreningen för studerande inom språk, litteratur eller biblioteks- och informationsvetenskap.